Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Тази седмица стартира търгът за лот 3.2 на магистрала Струма
27.08.2018 | 15:16 |
1365 |
4
Тази седмица стартира търгът за лот 3.2 на магистрала Струма

През следващата седмица ще стартира обществената поръчка за изграждането на лот 3.2 на магистрала „Струма“ през  Кресненското дефиле за над 800 млн. лв., заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов пред Bulgaria ON AIR. Крайният срок за завършването на автомагистралата е 2023 г., съобщи той.

 

2024 г. е срокът за доизграждане на магистрала „Хемус". Инж. Глосов припомни, че преди седмица стартира строителството  на участъка Белокопитово – Буховци в посока София, който в рамките на година и половина ще бъде завършен, информира пресцентърът на АПИ.

 

Очаква се следващия летен сезон да е готова и отсечката от Ябланица до Боаза. Работата на нея  започна в  края на март и досега са изпълнени над 35-38% от строителните дейности.

 

Когато бъде готова „Хемус" от София до Варна, при спазване на правилата за движение, ще  се стига за 4- 5 часа, като с това ще се спестят  поне 2 часа на пътуващите, каза инж. Глосов. 

 

Относно състоянието на мостовите съоръжения по автомагистралите „Хемус" и „Тракия" инж. Глосов подчерта, че пътната агенция от няколко години работи по обновяването на  съоръженията и всички виадукти по автомагистралите и първокласни и второкласни пътища са обследвани.

 

Направеният   анализ показва, че 17 виадукта се нуждаят от  възстановителни дейности. В момента на „Хемус“ се ремонтират виадуктите „Потоп“ при 19-ти км, „Коренишки дол“, както и съоръжението  при 33-ти км - преди тунел „Витиня“.

 

На магистрала „Тракия“ се работи на два съоръжения - при км 37, което беше компрометирано след преливането на общински язовир при Ихтиман, и при км 20-ти.

 

Председателят на АПИ съобщи, че на „Хемус“  предстои да се ремонтират още съоръжението при 37-ми км и виадуктът „Разлив“ при  51-ви км. Отделно вече се работи и на неремонтираната тръба за София на тунел „Витиня“. 
Той посочи още, че 8 -10 години е срокът, в който е нужно да се извършват периодични ремонтни дейности.

Коментари
jak
на 08.11.2018 09:58:55
<a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>Обучение работы в Автокад</a> на практие, опираясь на расчетно-графические видео самоучители Автокад, смотрите, читайте <a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>здесь</a>.
erype
на 10.11.2018 15:14:42
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>Прямая линия Автокад</a> читайте, смотрите <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>на сайте</a>.
Peamn
на 11.11.2018 14:27:48
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>Как сделать луч в Автокад</a>. Подробно, качественно, поэтапно <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>здесь</a>.
hot
на 11.11.2018 18:44:02
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>Как нарисовать луч в Автокад</a> с помощью инструмента луч, смотрите, читайте <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>на сайте</a>.
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: