Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Строителната продукция намалява през март
09.05.2018 | 16:21 |
856 |
3
Строителната продукция намалява през март
Снимка pixabay.com

Строителната продукция намалява през месец март с 1,5% в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). През февруари произведената строителна продукция отбеляза ревизиран ръст от 4,2% на годишна основа.

На месечна основа строителната продукция през март също намалява с 0,7% спрямо февруари, съобщава НСИ. Това обаче е подобрение спрямо ревизирания до 13,6 на сто спад за февруари.

Спадът в строителството на месечна основа се дължи най-вече на намалението на продукцията от гражданското и инженерното строителство с 1,1%. При сградното строителство също е отчетен спад от 0,3%.

На годишна основа спадът на строителната продукция през март се дължи на отрицателния темп при гражданското и инженерното строителство, което е намаляло с 5,8%, докато сградното строителство е нараснало с 1,9%.