Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Строителната продукция живна
10.09.2018 | 15:17 |
1418 |
3
Строителната продукция живна
Снимка pixabay.com

Строителната продукция се върна към растеж през юли, след като през предходния месец имаше отчитане на понижение – както на месечно, така и на годишно ниво.

 

Разширяването се дължи главно на ръста на гражданското и инженерното строителство, в което влиза и инфраструктурното строителство, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

 

В същото време при сградното строителство е отбелязан спад на годишна база и почти незначителен ръст спрямо юни.

Според данните на националната статистика, индексът на строителната продукция през седмия месец на годината се е повишил с 1,5 процента спрямо юни. На годишна основа покачването достига 0,9%, показват календарно изгладените данни на националната статистика.

 

На месечна основа продукцията от гражданското и инженерно строителство отчита ръст от 2,8%, а сградното строителство се увеличава само с 0,6%.

 

На годишна основа гражданското и инженерното строителство е отбелязало ръст от 2,2%, прекъсвайки негативната серия от пет поредни месеца на спад, която започна през февруари.

 

В същото време при сградното строителство е регистрирано намаление от 0,1%, което обаче е значително по-малко в сравнение с понижението от 2,1% през юни. 

Коментари
jak
на 08.11.2018 01:13:04
<a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>Обучение работы в Автокад</a> на практие, опираясь на расчетно-графические видео самоучители Автокад, смотрите, читайте <a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>здесь</a>.
erype
на 10.11.2018 08:26:05
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>Прямая линия Автокад</a> читайте, смотрите <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>на сайте</a>.
Peamn
на 10.11.2018 19:04:41
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>Как сделать луч в Автокад</a>. Подробно, качественно, поэтапно <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>здесь</a>.
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: