Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Строги норми за височината на сградите в София
27.10.2017 | 11:44 |
1369 |
1
Строги норми за височината на сградите в София
Снимка pixabay.com

Две зони с високо строителство ще има в София, а в центъра на града строителството ще е до 75 м. Това посочи главният архитект на София Здравко Здравков, който представи вчера пред общинските съветници проекта за изменение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

С предложените промени се „затварят вратичките", които допускат по-високо от разрешеното строителство, каза Здравков.

Определените в законопроекта височини на сградите са свързани както с нормите за пожарна безопасност, така и с цел да останат открити „визуалните коридори" към планината.

„Строителство до 75 м ще има в районите, заключени между бул. „Цар Борис Трети", центъра, бул. „Драган Цанков", бул. „Александър Малинов" и Околовръстния път. След околовръстния път за зоните, които нямат ограничения във височината, създаваме ограничение от 15 метра“, посочи още той.

По думите му е създадена възможност за развитие на две много високи зони - след 7-ми километър до река Искър по протежението на „Цариградско шосе“ и в западно направление по бул. „Царица Йоана" срещу Околовръстния път.

„Идеята е там, където има изградена инфраструктура и обезпеченост с градски транспорт, да се развиват такива комплекси“, каза Здравков.

Той отбеляза, че западният комплекс ще започне да се сформира след развитието на метрото от метростанцията „Люлин" до новата метростанция между втори и трети микрорайон и изграждане на следваща метростанция след Околовръстния път.

В района на централна гара има възможност за изграждане на сгради с височина до 125 м, каза още главният архитект.

Предвижда се и изработване на наредба за дизайна на градската среда, в която ще се изработи система от стандарти за регламентиране на изискванията към фасадите, към градското обзавеждане, към елементите на средата.

Коментари
Igortum
на 01.12.2017 22:35:14
Осень песок на обуви Заходите в поликлинику одеваете бахилы и все чисто, по доступной цене крепкие бахилы смотрите тут ===> <a href=http://vilada.ru/item/102-bakhily-pvd-povyshennojj-prochnosti>КАЧЕСТВЕННЫЕ НЕДОРОГИЕ БАХИЛЫ</a>
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: