Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Стена на склад се срути при разчистване на терен за строителни дейности
05.01.2020 | 13:32 |
1183 |
0
Стена на склад се срути при разчистване на терен за строителни дейности
© Дарик

Стена на тютюнев склад в центъра на Пловдив се срути при разчистване на терен за строителство. Обектът е в близост до опожарените през 2016-та година паметници на културата от архитектурния ансамбъл „Тютюневия град", пише Дарик.

От компанията, собственик на склада "Галакси Инвестмънт груп" твърдят, че събарянето на стената е причинено от багер на фирмата "Тарамекс", наета за разчистването на терен за жилищна сграда. 

Възложителят на обекта Таха Рахман обаче заяви, че стената се е самосрутила, а не е бутната умишлено.  От фирмата възложител потвърдиха, че до изясняване на казуса, ще спрат строителството. 

Зам.-министърт на културата Амелия Гешева вече е посетила обекта, но в понеделник ще се върне с комисия от експерти от Министерството, за да се прецени какви са пораженията по съборената част от тютюневия склад.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: