Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Спад в строителството през юни
10.08.2018 | 10:08 |
1346 |
0
Спад в строителството през юни
Снимка pixabay.com

Строителната продукция в страната през юни намалява както на месечна, така и на годишна основа, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

През юни произведената продукция в сектор строителство намалява с 0,7процента спрямо май.

Спад е отчетен както при гражданското и инженерното строителство, така и при сградното строителство със съответно 0,8% и 0,6 на сто.

На годишна основа строителната продукция през юни отбелязва спад от 2,9% спрямо същия месец на 2017 г., сочат календарно изгладените данни на НСИ.

Основният натиск върху сектора идва от спада при гражданското и инженерното, т.е. строителството на инфраструктура, с 4%. Сградното строителство също намалява с 2,1% на годишна база.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: