Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Предложение: Директните плащания на площ и животни да се плащат в аванс преди 16 октомври
27.04.2022 | 14:28 |
187 |
2
Предложение: Директните плащания на площ и животни да се плащат в аванс преди 16 октомври

 

Авансовите плащания на директните плащания на площ и животни трябва да се правят преди 16 октомври всяка година. За това призоваваха браншови организации от девет страни от Централна и Източна Европа, сред които и България.

 

Гласувайте: Нужно ли е фермерите да доказват разходи за получаване на COVID помощта?

 

Представителите на земеделската общност считат, че производителите трябва да бъдат мотивирани с временно увеличаване на обема на обвързаните с производството плащания, а прилагането на новата ОСП трябва да бъде отложено с една година до 1 януари 2024 г. 

 

Те настояха още за намаляване на санкциите за неспазване на мерките за развитие на селските райони и директните плащания, с удължен срок за кандидатстване. 

 

Друга тяхна препоръка е да се задели допълнителен бюджет, особено за целите на устойчивост на ОСП, околна среда, климат и развитие на селските райони

 

Браншови организации: Нужни са временни дерогации по мерките за агроекология и климат по Втори стълб.

 

Браншовиците призоваха за промени или временно отлагане на правилата, които биха ограничили производството на храни. 

 

„Временно намаляване на изискванията в тези стандарти – като диверсификация на културите вместо ротация, паша на непродуктивни площи и т.н., значително увеличава производствения капацитет, без да оказва голямо въздействие върху околната среда и климата“, аргументират се те. 

 

Според тях има спешна необходимост от преразглеждане на целите на стратегиите на европейската Зелена сделка и прилагането им във времето, особено на такива, които значително ще намалят производството на храни. Като пример те дават намаляване на употребата на пестициди и торове, увеличаване на непроизводствените площи, увеличаване на площите за биологично земеделие. 

 

Под писмото, изпратено до ЕК, са се подписали представители на браншовите организации в земеделието от Вишеградската група (Чехия, Унгария, Полша и Словакия), заедно с колегите си от България, Литва, Румъния, Хърватия и Естония. Тяхната среща се състоя на 31 март и 1 април в Братислава, посочват от родното Министерство на земеделието в своя бюлетин за ОСП.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg 

 

Коментари
Karlosdho
на 08.05.2022 14:37:26
https://emergesocial.net/ Interesting. I am also about best laptop for engineering student, maybe like explained here <a href=https://www.sayjobcity.com/2022/04/pm-shahbaz-sharif-scheme.html?sc=1651208183132#c4689645023871462063>best laptop for engineering student</a> (I guess it's worth reading as well)
Karloszpq
на 08.05.2022 20:50:06
https://emergesocial.net/ Interesting. I am also about https://emergesocial.net/, maybe like explained here <a href=http://www.celtras.uniport.edu.ng/profile/coenwilvbf/>https://emergesocial.net/</a> (I guess it's worth reading as well)
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: