Откриха модернизираната ВиК мрежа в Сопот
18.01.2016 | 11:22 |
3450 |
0
Откриха модернизираната ВиК мрежа в Сопот

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров и кметът на община Сопот Деян Дойнов откриха модернизираната ВиК мрежа на Сопот.

 

Водният цикъл на Сопот е сложен, обемен и значим инфраструктурен обект с хоризонт поне от 30-40 години. Инвестицията, която е в размер на 27 254 227 лв., е по проект, финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." В рамките на проекта са положени 25,5 км канализационни тръби и 23,8 км водопроводи, чрез които се повишава качеството на питейната вода и рязко се намаляват загубите в мрежата, която е изграждана през 60-те години на миналия век.

 

Изпълнението на проекта, който трябваше да бъде финализиран на 31 декември 2015 г., висеше на косъм, поради огромните финансови затруднения на община Сопот, до които се стигна заради първия проект от водния цикъл - пречиствателната станция за отпадъчни води.

 

Активните усилия на новото ръководството на общината и подкрепата на правителството спасиха проекта. Благодарение на помощта на държавата, която отпусна безлихвен заем в размер на 2.4 млн. лв., не се стигна до връщане на средства по европейските проекти.

 

Изпълнител на проект "Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на град Сопот" е ДЗЗД "Сопот констръкшън груп" с водещо участие на "Интерпром" ЕООД, и партньори "Аква Екопроект Системс" ООД и "Райкомерс Конструкшън" ЕАД. Консултант и строителен надзор е упражняван от Обединение "НТСС/ИНФРАМ".

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: