Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

НСИ: Подем на сектор Строителство
08.12.2017 | 11:52 |
737 |
0
НСИ: Подем на сектор Строителство
Снимка pixabay.com

Проучване на Националния статистически институт (НСИ) за октомври отчита солиден подем на продукцията в сектор “Строителство“, което е сякаш знак за известна стабилизация на българската икономика в началото на последното за годината тримесечие след нарастване на БВП на нашата страна на годишна база с 3,9% през периода юли  - септември.

Продукцията в сектор “Строителство“ през октомври е с 1,8% над равнището от септември, когато се понижи с 0,3 на сто.

Продукцията от гражданското и инженерно строителство нараства на месечна база с 2,2%, а при сградното строителство - с 1,5 на сто. На годишна база строителната продукция бележи повишение през октомври с цели 10,1% след растеж с 6,1% през предишния месец. Това представлява подем в строителството за девети пореден месец, което е пореден ясен знак за пречупване на негативната тенденция на свиване на производството в строителния сектор, която беше в сила през цялата изминала година и през първите два месеца на настоящата година.

Трябва да се има предвид, че проучване на националната статистика от края на миналия месец показа стабилизация на стопанската конюнктура в България през ноември на октомврийското ниво в резултат на смесено представяне на отделните водещи отрасли - подобрение на доверието в промишлеността и при търговията на дребно, влошаване в строителството и стабилизация в сферата на услугите.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: