Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

На опашката сме в класацията по качество на пътищата
08.01.2019 | 14:35 |
1033 |
1
На опашката сме в класацията по качество на пътищата
Снимка: pixabay.com

За поредна година България попада на една от последните позиции в класацията за качество на пътищата. 

 

В новия рейтинг Global Competitiveness Index, който ежегодно се изготвя от Световния икономически форум, България заема едва 93-а позиция, пише stroiteli-bg.com.

В класацията са включени общо 137 държави. С по-качествени пътища и магистрали от нас са държави като Никарагуа (54), Пакистан (76), Гана (78), Ботсвана (80), Хондурас (81), Сенегал (83), Танзания (90) и още редица екзотични държави. От максималните 7 точки България получава 3,4. С толкова са оценени още Виетнам и Уганда.

Непосредствено след нас са Уругвай, Аржентина, Етиопия.
Най-добрите пътища в света според Global Competitiveness Index са в Обединените арабски емирства, следвани от Сингапур и Швейцария.

Много от държавите, които изпреварват България в рейтинга за качеството на пътищата, присъстват в списъка на най-бедните страни в света за 2017 г., което е още едно показателно и не в наша полза сравнение. Такива държави са например Сенегал, Мали и др.

В сравнение с държави като Хърватия, Естония, Унгария, Армения и Албания също сме по-назад. Те доста по-успешно влагат средствата, привлечени от инфраструктурните проекти. Трябва да отбележим обаче, че изпреварваме Румъния, Латвия, Молдова. От съседните държави сме с малко пред Сърбия (100), която допреди няма и две десетилетия бе част от военен конфликт, но сме доста след Турция (30) и Гърция (44).

В първата десетка попадат Хонг Конг, Холандия, Япония, Франция, Португалия, Австрия, САЩ.

Доброто класиране на Португалия не може да бъде незабелязано, която е най-бедната сред останалите държави от топ 10. Тя изпреварва страни като Германия, Испания, Швеция, Норвегия, Катар, Люксембург и др. държави с развита икономика и висок стандарт на живот. 

Коментари
Michaelnip
на 01.03.2019 17:39:17
Удивительное явление произошло в Австралии,озеро в одном городском парке сменило свой цвет и стало розовым!Увидеть озеро,прочитать как это произошло можно <a href=https://zen.yandex.ru/media/travel_on_earth/pochemu-eto-ozero-vdrug-stalo-rozovym-5c7766fea0219800b21bd47e>тут</a>
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: