Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Лек ръст на строителната продукция през април
12.06.2018 | 15:11 |
1399 |
0
Лек ръст на строителната продукция през април
Снимка pixabay.com

Индексът на продукцията в сектор „Строителство“ през април е нараснал с  0,6% спрямо година по-рано, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

През март беше регистриран спад от 1,5% на годишна база.

Повишението се дължи основно на ръста при сградното строителство от 2,2% през април 2018 г., спрямо същия период на 2017 г. През март тази година имаше спад от 1,9% в този сегмент.

При продукцията от гражданското и инженерното строителство през април също има спад от 1,4%, докато месец по-рано беше регистриран ръст от 5,8%.

На месечна база индексът на произведената строителна продукция е над равнището от предходния месец, като нарастването на продукцията от гражданското и инженерното строителство е с 1,1%, а от сградното строителство - с 0,3%.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: