Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Лек ръст в строителния сектор
09.07.2018 | 13:03 |
1296 |
0
Лек ръст в строителния сектор
Снимка pixabay.com

Строителната продукция в България отбелязва ръст от 0,7% през месец май, показват данните, изготвени от Националния статистически институт (НСИ).

На годишна база обаче строителната продукция бележи спад от 0,5% спрямо същия месец на миналата година, показват календарно изгладените данни на националната статистика.

През април произведената продукция в сектора на строителството постигна ръст както на месечна, така и на годишна основа, след като през февруари и март отбеляза месечен спад. 

Ръстът на месечна база се дължи главно на гражданското и инженерното строителство, което е нараснало с 1%, а при сградното строителство също е отчетен скромно увеличение от 0,5 процента.

Понижението на строителната продукция на годишна основа също се дължи на отрицателния темп при гражданското и инженерното строителство, което отбелязва спад от 3,6%, докато при сградното строителство се наблюдава увеличение от 2 процента. 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: