Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Засилват контрола въхру фирмите за строителен надзор
21.09.2018 | 12:01 |
1618 |
3
Засилват контрола въхру фирмите за строителен надзор
Снимка: МРРБ

Трябва да бъде завишен инвеститорският контрол върху всички действащи и бъдещи проекти, изпълнявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Упражняваният от ДНСК контрол трябва да бъде ефективен и ще държа да бъде завишен контролът върху лицензираните фирми за строителен надзор. Ще помислим и ако трябва ще променим нормативната база, така че да няма приет инфраструктурен проект, който да не може да бъде въведен в експлоатация без да е качествен. Това заяви пред БНТ новоназначеният министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 

Тя посочи, че ще продължи политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за рехабилитация и ремонт на съществуващата републиканска пътна мрежа и ускорената работата по водната реформа. Министърът напомни, че през 2019 г. ще стартират инвестиционните проекти, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за пръв път по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

 

Във връзка с работата по пътищата в Северна България министърът коментира, че автомагистрала „Хемус“ е обект, който безспорно трябва да бъде завършен. Този участък е важен за развитието на Северна България, когато говорим за балансирано развитие на регионите – трябва да изпълним това със съдържание. Петя Аврамова напомни, че АМ „Тракия“ е изиграла своята роля за Южна България.

 

Изключително важен е и скоростният път „Видин – Ботевград“, който трябва да свърже „Дунав мост 2“ с магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“, работата по завършването на която няма как да не се отчете. Важна е и магистрала „Русе - Велико Търново“. Процедурите по изпълнението й ще стартират след решението на Върховния административен съд.

 

Автомагистралният пръстен трябва бъде реализиран, за да може да се пътува удобно и безопасно по пътищата, подчерта министърът.

 

Коментари
jak
на 07.11.2018 23:32:26
<a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>Обучение работы в Автокад</a> на практие, опираясь на расчетно-графические видео самоучители Автокад, смотрите, читайте <a href=https://drawing-portal.com/video-uroki/samouchiteli-avtokad.html>здесь</a>.
erype
на 10.11.2018 07:28:21
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>Прямая линия Автокад</a> читайте, смотрите <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/line-in-autocad.html>на сайте</a>.
Peamn
на 10.11.2018 18:11:35
<a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>Как сделать луч в Автокад</a>. Подробно, качественно, поэтапно <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/ray-autocad.html>здесь</a>.
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: