Вижте Наръчника за директни плащания за Кампания 2024
11.06.2024 | 12:36 |
423 |
0
Вижте Наръчника за директни плащания за Кампания 2024

CAP4US
20 дни преди края на кампанията по заявяване на директните плащания на страницата на земеделското министерство вече е наличен Наръчникът Директни плащания Кампания 2024.

Това е основното ръководство, което може да улесни попълването на документите и заявяването на участие по интервенциите, които са включени в Стратегическия план за развитие на земеделието през тази година. 

Документът отразява промените в Стратегическия план, както и корекциите в няколко други важни документа - Закон за подпомагане на земеделските производители, Наредба № 3 от 10 март 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции и Наредба № 4 от 30 март 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни. 


В Наръчника стопаните могат да намерят всички интервенции, които се прилагат в земеделието през настоящата кампания, като те са разделени в пет групи.
Първата група е Интервенции за подпомагане на земеделски стопани, базирани на площ, в която са представени основните интервенции за подпомагане, съобразени с площта на стопанствата. Тук могат да бъдат намерени правилата за прилагане на четирите базови интервенции - Основно подпомагане на доходите за устойчивост (ОПДУ), Допълнително преразпределително подпомагане на доходите за устойчивост (ДПОПДУ), Допълнително подпомагане на доходите за млади земеделски стопани (МЗС), Плащане за малки земеделски стопани (ДЗС).

Втората част на Наръчника включва Схеми за климата, околната среда и хуманното отношение към животните (Еко схеми), в която са представени осемте еко схеми, които се прилагат у нас. 

Третата група представя Интервенциите за подпомагане на земеделски стопани за селскостопански животни, в която са включени 10 интервенции за обвързано подпомагане на животните, както и Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1) и Преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3).


Четвъртата група обединява Интервенциите за подпомагане на земеделски стопани за плодови насаждения, плодове и зеленчуци, като в нея са представени 9 интервенции за обвързано подпомагане в областта за сектор Плодове и зеленчуци, оранжерийното производство и отглеждането на плодове и зеленчуци в планинските райони. 

В последната част на Наръчника за директните плащания за Кампания 2024 стопаните могат да намерят правилата за прилагане на три интервенции - Обвързано с производството подпомагане на доходите за протеинови култури (ИПК), Специално плащане за култура – памук (Памук), както и Преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството (ПНДТ). 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US

Тагове
Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: