Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Брюксел ще ни следи изкъсо на всеки 2 години
20.04.2021 | 10:52 |
100 |
0
Брюксел ще ни следи изкъсо на всеки 2 години

Има раздвижване в преговорите за новата ОСП, но ключови и все още неясни остават екосхемите, процентите за намаленията на плащанията и размерът на сумите за преразпределяне

Готви се черен списък на получателите на директни плащания

Преговарящите са близо до споразумение за обвързаната подкрепа и за дребните земеделски стопани, като за следващия триалог са останали за уточняване минимални детайли. 

Вече стана ясно, че държавите членки ще прилагат Стратегическите си планове така, както са одобрени от ЕК. Тук ще се следи за изпълнението на 22 индикатора. Техният преглед ще се прави на всеки 2 години, като ЕП не е съгласен държавите членки да използват произволно определени от тях индикатори. 

Зелената архитектура остава „горещ картоф“. 

По отношение на бюджета за финансиране на младите земеделски стопани, позициите на Съвета и ЕП са много близки, съответно 3% и 4%, но разговорите продължават. 

Възможните дати за следващи триалози са: 16 и 30 април (Регламент за стратегическите планове), 21 април и вероятно 12 май (Регламент за обща организация на пазарите) и 23 април (Хоризонтален регламент). 

През месец май се очаква още един супертриалог, като първият беше на 26 март. Неговото провеждане обаче ще зависи от напредъка в преговорите през следващите седмици, уточняват от земеделското министерство в последния си бюлетин за ОСП.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
Код за сигурност: